duminică, 7 ianuarie 2018

Saratele cu branza

 







Alta luna alta provocare
Provocare intiata de Stefania si luna aceasta gazduita de Monica Horoiu  cu blogul ei de furnicuta
https://furnicutzabucatar.blogspot.gr
care ne provocat sa facem cateva preparate din urmatoarele categorii
preparate din peste
aperitive, gustari sancks-uri
mic dejun
iar reteta de suflet este paine de casa
Am ales si a doua reteta
Saratele cu branza
Ingrediente:
300 gr unt (82% grăsime),
300 gr  telemea de vaci,
300 gr făină,
un vârf de linguriţă de sare,
un ou pentru uns ,
seminţe de chimen/susan, in, mac
Mod de preparare
Aluatul se face foarte uşor, însă e musai să-l pregătiţi cu câteva ore înainte. Eu l-am făcut de dimineața și seara le am copt.
Dăm telemeaua prin răzătoare.
Punem toate ingredientele într-un vas încăpător şi le amestecăm până obţinem un aluat nelipicios. Dacă încă se mai lipeşte de mâini, mai adăugăm puţină făină.
Învelim aluatul în folie alimentară şi-l dăm la frigider pentru minim 6 ore.
Pudrăm masa de lucru cu făină. Rupem bucăţi din aluat şi întindem foile, pe care le tăiem în fâşii de aproximativ 1 cm lăţime. Lungimea o hotărâţi voi.
Pregătim o tava, în care punem hârtie de copt
Aşezăm sărăţelele în tava de copt , le ungem cu oul bătut şi presărăm seminţe după preferinţe.
Dăm tava la cuptorul încins la 180 grade, pentru aproximativ 15 minute.
Le lasam putin sa se racoreasca , apoi le asezam pe platou si le servim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu