duminică, 7 ianuarie 2018

paine de casa















 

 

 
Alta luna alta provocare
Provocare intiata de Stefania si luna aceasta gazduita de Monica Horoiu  cu blogul ei de furnicuta
https://furnicutzabucatar.blogspot.gr
care ne provocat sa facem cateva preparate din urmatoarele categorii
preparate din peste
aperitive, gustari sancks-uri
mic dejun
iar reteta de suflet este paine de casa
Am facut și rețetă de suflet
Ingrediente 
700 g faina,
200 ml lapte caldut,
200 ml ulei (aproximativ),
5 oua,
1 cub drojdie (cam cat o nuca),
2 lingurite sare,
50 gr ghimbir confiat.
Pentru uns:
1 ou crud
Intai de toate, am adus toate ingredientele in bucatarie cu cateva ore inainte de framantare (trebuie sa fie la temperatura camerei, nu direct de prin frigidere, camari, etc.)
Intr-un lighean am pus faina si am facut o gaura in mijloc.
Drojdia am topit-o in lapte caldut (nu fierbinte).
In adancitura facuta in faina, am adaugat ouale, sarea si drojdia topita, dupa care am inceput framantarea.
Dupa ce am incorporat in faina toate ingredientele si am obtinut un aluat lipicios, am turnat putin ulei si am inceput din nou a framanta (cu pumnii stransi si degetul mare in interior).
Si iar am adaugat ulei, si iar am framantat pana aluatul nu s-a mai lipit de maini. Am adaugat si ghimbirul.
Am facut o bila si l-am lasat la dospit, la caldura, acoperit cu un prosop, aproximativ o ora.
Am presarat masa de lucru cu faina .
Am uns pâine cu ou
Am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Primele 5 minute la foc mare, apoi 15 minute la foc mic, apoi inca 10 minute la foc mare pentru a se rumeni frumos.











 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu