miercuri, 6 septembrie 2017

budinca de paste cu branza dulce


Alta luna alta provocare
Pentru provocarea " week-end cu " inițiata de Ștefania si găzduita luna aceasta de Cristina Iuliana Pana, care ne a dat sa alegem
aperitive , salate si dulciuri.
Eu am ales budinca de paste cu branza dulce , cu o modificare , in reteta erau paste late si am servit o cu dulceata de trandafiri
Ingrediente
250 gr scoici,
400 gr branza de vaci
150 gr zahăr pudră vanilinat după gust,
1 plic zahăr vanilinat Bourbon
coajă de lămâie
100 stafide
5 oua
unt ptr uns tavă cca. 30 g,
 lapte 50 ml.
MOD DE PREPARARE:
Pastele se fierb în apă clocotită cu puțină sare, cca. 8 minute. Între timp se amestecă brânzica cu zahărul pudra vanilinat, zahărul Bourbon, un praf de sare, coajă de lămâie, stafide și 4 ouă, până se omogenizează toate ingredientele. Se pregătește o tavă termorezistență, unsă cu unt și eventual pesmet. Pastele se strecoară și se trec, rapid, sub un jet de apa rece. Se așează un strat de paste, cremă de brânză și alt strat de paste. Oul rămas se bate cu laptele și se toarnă peste preparat. Se pune la copt, în cuptorul preincalzit, cca. 35 de minute la foc mediu.
 Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu